Mann flirtet mit zwei Frauen an der Hotelbar, Man flirting with two women at a hotel barEste deja binecunoscut faptul că, dacă este consumat în cantităţi mari, alcoolul nu face bine nimănui. Cu toate acestea, numeroase cercetări au demonstrat, de-a lungul timpului, că un consum moderat de alcool, în special de bere, are beneficiile sale pentru organism. Mai mult decât atât, avantajate din acest punct de vedere sunt femeile.
Puţini sunt cei care ştiu că berea, mai precis hameiul care intră în compoziţia ei, are proprietăţi benefice asupra hormonilor feminini. Astfel, fitoestrogenul din hamei este un înlocuitor de succes al estrogenului, un hormon feminin  important, a cărui absenţă poate duce la afecţiuni grave, chiar la infertilitate.  În aceste condiţii, consumând în mod regulat bere, mai ales sortimente bogate în hamei, femeile s-ar putea bucura de un bun echilibru hormonal şi, de asemenea, ar putea preveni simptomele deloc plăcute ale menopauzei, printre care amintim starea de oboseală permanentă, iritabilitate şi o senzaţie de căldură continuă a corpului.
Berea este panaceu
Femeile ar trebui să ştie că berea nu doar reface deficitul hormonal, ci are multiple alte beneficii atât pentru siluetă, cât şi din punct de vedere cosmetic.
Berea este un conglomerat de proteine  şi minerale, dintre care amintim fosforul, iodul, magneziul şi potasiul, toate necersare unei bune funcţionări a organismului. Să nu uităm, desigur, calciul, care are o contribuţie majoră în menţinerea sănătăţii oaselor.
Cum rămâne cu berea în sarcină?
Ani la rând, berea le-a fost recomandă pentru a fi consumată, în cantităţi mici, femeilor însărcinate, datorită conţinutului bogat de vitamina B. În ultimii ani, însă, sfatul medicilor este de a se evita orice fel de alcool în timpul sarcinii. Dar aceasta nu înseamnă că restul adulţilor nu se pot bucura de aportul de vitamina B din bere.
Ce facem cu silueta?
S-a tot vorbit despre „burta de bere”. Studii recente au demonstrat că aceasta este un mit. Ba, mai mult, au dovedit că, în cazul în care este consumată responsabil, berea poate contribui la modelarea frumoasă a siluetei.
Cum este posibil? Această băutură are un conţinut crescut de vitamine şi unul foarte scăzut de zahăr, astfel că, doamnele care sunt la dietă ar trebui să nu ocolească berea.
Iar beneficiile pentru sănătate ale berii nu se opresc aici. Această băutură are proprietăţi anti-cancer, reduce riscul apariţiei de boli cardiovasculare, previne formarea de pietre la rinichi, îmbunătăţeşte funcţia creierului, diminuează riscul de accident vascular, întăreşte sistemul osos, reglează tensiunea arterială şi ajută la curăţarea tractului gastrointestinal. Mai mult de atât, ţine cont că, băută moderat, berea creşte durata de viaţă.

Adaugă un comentariu