suc pentru slabitDeşi ingredientele din care este făcută par oarecum incompatibile, combinate ele au puterea de a „topi” cu rapiditate excesul de grăsime din corp.

Chiar dacă ingredientele ar putea să nu-ţi fie tocmai pe plac, asta nu înseamnă că ele nu sunt sănătoase sau că nu pot lupta cu succes în lupta cu kilogramele în plus.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

– o lingură de oţet de mere (de preferat unul făcut în casă)

– un praf / vârf de linguriţă de chili

– coaja şi sucul de la o lămâie

Cum prepari:

Răzuie lămâia, iar peste coajă toarnă 240 ml de apă fiartă. După 10 minute adaugă şi restul ingredientelor. Păstraţi băutura într-o sticlă şi asiguraţi-vă că, înainte de a o consumaţi, amestecaţi foarte bine, pentru ca în conţinut să fie, de fiecare dată, şi chili.

Băutura se consumă – câte un pahar/ceaşcă – înainte de fiecare masă.

Dar care este secretul ei?
Chili este foarte util pentru digestie, însă, totodată, are capacitatea de a stimula şi chiar accelera metabolismul. De asemenea, praful din ardei iute stimulează arderea grăsimilor şi accelerează consumul de calorii. Aceleaşi proprietăţi le are şi oţetul de mere, în timp ce sucul de lămâie încetineşte depunerile de grăsimi. Combinate, cele trei, fac adevărate minuni pentru siluetă.

*Cum prepari în casă oţetul de mere
– 4 kilograme de mere;
– 4 litri de apă călduţă;
– 40 grame de drojdie de bere proaspătă ;
– 400 grame de miere.
Modul de preparare al otetului de mere este următorul:
Spală bine merele, dă-le pe răzătoare şi toacă-le cotoarele, pentru a le adăuga în compoziţie. Pune-le într-un borcan mare, adaugă drojdia de bere şi apă călduţă, apoi acoperă recipientul cu un tifon şi lasă-l într-un loc ferit de lumina soarelui, dar la căldură, vreme de 10-14 zile. Când timpul s-a scurs, strecoară lichidul obţinut şi stoarce fructele deasupra tifonului, astfel încât acesta să ajute la separarea pulpei de oţet. În borcanul în care ai pus merele iniţial, toarnă acest oţet, adaugă cele 400 de grame de miere şi acoperă din nou cu un tifon. Procesul de fermentare, care va dura, de această dată, aproape două luni, are loc numai în condiţiile în care recipientul este ţinut la loc întunecat şi cald. În timp, vei observa că se va forma o peliculă care, odată cu trecerea timpului destinat fermentării, trebuie îndepărtată, scoţând la iveală preţiosul oţet de mere.

 

2 Comments

 • Vio
  Posted 17 martie 2015 11:38 am 0Likes

  La reteta de otet de mere, se pun 400 g drojdie?
  Doamne fereste, voi ati facut asa ceva sau macar ati vazut pe altii facand ?
  Stiti cum arata asa…ca forma, 400 g drojdie ?

 • admin
  Posted 17 martie 2015 11:44 am 0Likes

  Aveti dreptate. Era vorba despre 40 de grame. Am corectat. Multumim frumos!

Adaugă un comentariu