Trupele noi, aflate la început de carieră, primesc şansa de a se promova din partea Ageless Club care organizează concursul „Ageless Underground”. Prima ediţie debutează cu două concerte susţinute pe 11 şi 12 februarie de trupele Magnum Opus şi Echo.
Şi pentru că este un concurs, toţi cei interesaţi să participe trebuie să ştie că se pot alege nu doar cu faima, ci şi cu premii consistente puse la bătaie de către organizatori. Câştigătorul va fi mai bogat cu 1.000 de euro, în timp ce ocupanţii locurilor doi şi trei se vor înnoi cu instrumente muzicale.

“Trupele pot aborda oricare dintre genurile: pop, rock, blues, indie, folk, classic, progressive, beat, metal.  Finaliştii vor susţine concerte live în zilele de 8, 9 şi 10 martie, urmând ca juriul format din profesionişti ai industriei muzicale şi reprezentaţi ai presei să desemneze pe 10 martie câştigătorul marelui premiu şi al unei sesiuni de înregistrare profesioniste în studioul Phenomenon”, sunt precizările organizatorilor.

Trupa Magnum Opus s-a format în 2010, iar numele ei a fost legat, până în prezent de acelea ale lui Adi Manolovici,  Timpuri Noi, Viţa de Vie, PhenomenOn,  Metrock, Stillborn sau Les Elephants Bizzares. Stilul trupei este cu totul original, rezultat în urma combinării tuturor influenţelor şi ideilor membrilor, acest mix putând fi observat cu uşurinţă în compoziţiile proprii pe care trupa le-a scos până acum.
Cealaltă trupă invitată să concerteze în prima ediţie a concursului „Ageless Underground” este trupa Echo, celebră printre iubitorii de rock progresiv. Sâmbătă, începând cu ora 21.30, la Ageless Club, Echo îşi va depăna o nouă poveste, începută în urmă cu 20 de ani, „(…)când am cântat prima oară, cu mult entuziasm, însă puţine realizări, într-o epocă în care rock-ul şi pletele lungi nu prea aveau sorţi de izbândă. Au trebuit să treacă douăzeci de ani ca ecoul cântecelor de atunci să se întoarcă într-o altă epocă şi să ne găsească la fel de entuziasmaţi de muzică. Pentru noi Echo este nostalgia anilor ’70 -’80 când majoritatea trupelor mari se adresau publicului cu un mesaj elaborat şi complex, atât la nivel liric, cât şi muzical. Fără a încerca o antiteză cu muzica ultimilor ani, dorim să plasăm muzica noastră pe un plan ce rezonează deopotrivă la nivelul intelectului şi al sufletului”, spun cei de la Echo.
Ageless Club s-a născut din pasiunea pentru muzica live de calitate. Este un club spaţios, cu un decor select, situat pe Calea Şerban Vodă nr. 213 (lângă intersecţia cu str. Cuţitul de Argint, fostul Tehnic Club),. Clubul care, pe lângă concerte live organizează şi conferinţe de presă, petreceri private sau traininguri, funcţioneaza de joi până sâmbăta, de la orele 20.00 şi până mult după miezul nopţii.
Mai multe detalii despre concurs, înscriere, regulament pe www.ageless.ro
 

Adaugă un comentariu