Mâinile sunt primele afectate de schimbările de sezon. Temperatura scăzută de afară și aerul uscat din interior fac că pielea să se usuce, și intervine o senzație de disconfort. Această situație poate fi evitată, dacă respectăm câțiva pași de îngrijire a mâinilor iarna. Diana Marandiuc, trainer Naturys România, ne sfătuiește ce să facem pentru o piele moale, hidratată și catifelată.

Spală-te corect pe mâini!

Mâinile trebuie spălate foarte frecvent. Din păcâte, apă de chiuvetă este dura și usucă. Folosește apă călduță, nicidecum fiebinte sau rece deoarece înăsprește pielea foarte tare. Săpunul trebuie să fie unul de calitate și să aibă un PH neutru. Atunci când spali vasele folosește mănuși speciale pentru a te proteja de detergenții agresivi.

Exfoliază-ți mâinile cel mult o dată pe săptămână

Pe timpul iernii nu este recomandat să exfoliem pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămâna este suficient. Pielea moartă îndepărtată prea des, lasă mâinile mai sensibile la frig și deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat.  Ai grijă că particulele abrazive din componentă scrubului să nu fie foarte agresive. 

Hidratează intens!

În sezonul rece este nevoie de o hidratare intensă a mâinilor. Recomandat este să purtăm cu noi în fiecare zi o crema de mâini supernutrienta și să o folosim ori de câte ori avem nevoie, în special după ce ne spălăm pe mâini, sau măcar dimineață și seară. Alege o crema ce conține ingredinte active anti-îmbătrânire pentru a stimula regenerarea celulară.

Apelează la măștile pentru mâini

Măcar o dată pe săptămâna, după ce ai efectuat exfolierea mâinilor, aplică o masca nutritivă sau chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun, și pune mâinile pentru 15-20 minute în mănuși speciale de bumbac, pentru un efect intensificat.

Poartă mănuși!

Chiar dacă la 0 grade nu ți se pare chiar frig afară, mâinile resimt schimbarea de temperatura drastic. Mănușile au rol de protecție.Indicat este că materialul din care sunt făcute să fie unul natural, care nu va permite frigului să pătrundă, dar care în același timp lasă pielea să respire.

Adaugă un comentariu