Prilej de bucurie pentru copii, dar şi pentru părinţi, ziua de 1 iunie aduce în prim-plan o serie de evenimente dedicate celor mici. Librăria Bastilia a devenit pentru acest weekend de două ori mai ofertantă. Pici şi părinţi sunt invitaţi să descopere sau să redescopere farmecul copilăriei şi al jocurilor ei. Iată, mai jos, care este programul special de 1 iunie al Librăriei Bastilia:

Cea mai amuzantă poză

Faci parte din „galeria de onoare” a prietenilor lui Greg? Dacă da, atunci hai pe 1, 2, 3 iunie la Bastilia să vezi cel mai mare turn construit cu jurnalele puştiului şi să faci o poză amuzantă! Noi avem aparatul, tu gândeşte-te doar cum vrei să te pozăm lângă cel mai recent volum din seria “Jurnalul unui puşti”!

Povestea lui Jester

Jester e mobil; se deplasează în orice oraş purtând cu el bagajul cu decoruri. Povestea lui o aflaţi de 1 iunie la Libraria Bastilia unde Uninvented Theatre pune în scena (păpuși de tip muppets) povestea fabuloasa a lui Jester, eroul  vesel care trece prin numeroase aventuri pentru a-și face mereu noi prieteni. Micul jack-in-the-box face din orice zi o mare sărbătoare! Preț bilet: 13 lei

Călătorie în oraşul bomboanelor

Atelier de storytelling şi proiecții foto, cu Daniela Mişcov şi Voicu Hetel,  în care vom spune povestea Călătorie in oraşul bomboanelor. Copiii vor picta şi modela ciocolata dulce, inspiraţi de arta cofetarilor.
Un copil visează un oraş al ciocolatei, în care bomboanele sunt modelate cu imaginaţie şi iscusinţă din cea mai gustoasă cacao :
„ Vedeam bomboane rotunde sau pătrate, mici sau mari, îngeraşi din ciocolată, cântând la harfă, sau un domn mustăcios cu pălărie, toate numai şi numai din ciocolată. Vedeam sute de forme, nemaipomenite: inimioare albe sau negre, ori felicitări din ciocolată scrise cu zahăr, pantofi din ciocolată pe care îmi venea să îi incalţ, ori pătrăţele jucăuşe care se înşirau una după alta, ca nişte mici vagoane de tren”.
ArtelierD, 25 lei, copii de 3-5 ani


Copiii, librari pentru o zi

Când copiii pășesc în librărie, mai ales în camera lor plină-ochi cu volume colorate, echipa de la Bastilia prinde viață! De ce? Pentru că ei sunt cei mai devotați iubitori ai personajelor fantastice pe care le întâlnesc în cărți, iar libraria se transformă într-un spațiu vesel, animat de glasurile și zâmbetele lor.
Credeți că este ușor să fii librar? Îi lăsăm pe cei mici să decidă după ce vor fi librari, de ziua lor, la Bastilia!
Program:
Vineri, 1 iunie, ora 18.00-19.30

  • Prezentarea librăriei (organizarea camerelor, a depozitului de cărti) și a librarilor
  • Semicerc de lucru: Cu ce credeți că se ocupă un librar?
  • Realizarea unui plan de lucru: aranjarea cărților pe domenii și teme, cu evidențierea promoțiilor și a ofertelor
  • Primirea cititorilor și sfătuirea lor cu privire la cărțile din camera pentru copii (prezentarea ofertei, recomandări)

Sâmbătă, 2 iunie, ora 11.00-12.30

  • Prezentarea librăriei (organizarea camerelor, a depozitului de cărti) și a librarilor
  • Semicerc de lucru: Cu ce credeți că se ocupă un librar?
  • Realizarea unui plan de lucru: aranjarea cărților pe domenii și teme, cu evidențierea promoțiilor și a ofertelor
  • Primirea cititorilor și sfătuirea lor cu privire la cărțile din camera pentru copii (prezentarea ofertei, recomandări)

Odiseea muzicală

Întoarcerea lui Ulise în Itaca reprezintă pretextul unei călătorii muzicale!
Vă așteptăm sâmbătă, 2 iunie, ora 11.30 în podul nostru pentru a învăța să cântați la numeroase instrumente muzicale tradiționale mai putin întâlnite: instrumente de percuție, saz – un tip de mandolină orientală, psalterium – harpă în miniatură și multe altele! Cu această ocazie vă veți întâlni și cu numeroase personaje mitologice pe care Ulise le-a cunoscut pe mare sau pe uscat în călătoria lui spre casă.
Realizator: George Turliu, intrare 15 lei, pentru copii de 6 – 10 ani

Competiţie de jocuri logice

Competiția copiilor rapizi, isteți, îndemânatici!
Fii primul care elimină piesele adversarului și câștigi un premiu!
Concursul se desfășoară în Al 9-lea cer, intrare liberă, pentru copii de 7-13 ani
 

Adaugă un comentariu